Üdvözlünk az Azur weboldalán

Nyitvatartásunk: H-P 08:00-tól 19:00-ig Bejelentkezés : +36-30-501-5401

Blog

Az Azur Gyógytorna és Mozgáscentrum cikkei, blogbejegyzései

Rólunk Írták - HGYH története

Fiam volt-extrém koraszülött (22. hét, 580 gr) gyermek. Fél éves PIC tartózkodás után, rengeteg műtéttel a háta mögött félve adtam oda bárkinek. Mónihoz közvetlen a kórház után kezdett el járni, egy vese katéterrel… Be kell, valljam, az elején rettegtem, hogy egy ilyen érzékeny kicsi gyermek, hogy fogja venni a Dévény terápiát…

Azóta eltelt 5 év. Életem legjobb döntése volt, hogy elkezdtünk Mónihoz járni (nem reklámszöveg). Ezalatt az 5 év alatt rengeteget segített nemcsak a módszer, de Móni személye is. Nincs döntés (új terápia, műtét, egyéb ortopéd beavatkozás), amit ne konzultálnék meg Vele, mert nála jobban nem ismeri senki a Fiam testét.

Egy ilyen mérvű mozgássérülésnél (spasztikus tetraparaesis) ritka, hogy nincs a gyereknek kontrakturája: A Fiamnak nincs!

Ritka, hogy nincs még nagy ortopéd deformitása (csipőluxáció): a Fiamnak nincs! Nemcsak egy Dévény-terapeutát ismertem meg személyében, de egy végtelenül lelkiismeretes, alapos szakembert, aki mindent megtesz egy speciális nevelést igénylő gyermeknek is! Örök hálám érte ! :)

Azt kell, mondjam, Áginál a terápia csak az Ő számára munka, a gyermek úgy érzi: JÁTSZIK! Csupa, csupa nagybetűvel! Ez természetesen minden kicsi gyereknél fontos, de egy mozgásában sérült gyereknél, akinek az életének a zöme a fejlesztésekről szól, különösen hangsúlyos, hisz sokszor a terápián nagyobb hangsúly van, mint azon, hogy gyerek.

Mindazok mellett, hogy „móka és kacagás” a terápia, azt kell, mondjam, komoly szakmai háttérrel bír Ági! Rengeteg tapasztalata van mozgásterápia címszó alatt, de Ő az a típus, akinek valahogy ösztönből is jön a munkája.

Valószínűleg ennek tudható be, hogy minden egyes segédeszköz, amit a Fiam hord, (ami valljuk be nem egy leányálom a hordója életében, különösen nem egy gyerekében) Áginak köszönhető. Az utóbbi időben jómagam már nem is próbálkozok, hisz nemcsak beállítja profin, de úgy rávezeti a Fiamat az eszköz fontosságára, hogy észre se veszi, már használja is.

Köszönet a rengeteg munkáért, segítségért, és szeretetért!