Üdvözlünk az Azur weboldalán

Nyitvatartásunk: H-P 08:00-tól 19:00-ig Bejelentkezés : +36-30-501-5401

Blog

Az Azur Gyógytorna és Mozgáscentrum cikkei, blogbejegyzései

Rólunk Írták - Dévény mozgásterápiás fejlesztés

Boros Mónihoz 2014. óta járunk kisfiammal gyógytornára. Kisfiam súlyos betegséggel született, ennek következményeként 23 hónapos koráig kórházban volt. Miután 2 év kórházban töltött idő után hazahozhattuk a frissen transzplantált Mátét, elindult a keresgélés. Elsőként, természetesen lakóhelyünkön. Talán elég annyit mondani, hogy Mátét, persze roppant nagy sajnálkozás közepette, senki sem vállalta.

Ezek után megkerestem Boros Mónit is. Igaz ugyan, hogy kicsit messzebb volt ő tőlünk, mint amilyen messze egy frissen transzplantált, gyenge kisfiút vinni szándékoztam, de hát ... Először is ajánlották. Méghozzá a kórházi (SOTE I. sz. Gyermekklinika) gyógytornász, aki pedig személyesen nem is ismeri Mónit. Másodszor, és ez az, ami igazán nagy szó, Móni végighallgatott és egyből elvállalta Mátét. Nemcsak elvállalta, hanem felajánlott pár olyan dolgot, amit hajlandó volt megtenni egy frissen transzplantált kisfiú tornáztatásához. Nemcsak a szakértelem, hanem az emberség is 'megvillant' az első telefonbeszélgetésnél. Móni több mint 2 éve tornáztatja Mátét. Mikor Mátét először odavittem, olyan volt, mint egy pici csecsemő. Még a fejét sem tudta tartani. Ez a kisfiú ma már felkapaszkodva feláll és segítséggel sétál. Nagyon nagy szó ez. Hiszen ő nem 3-4 kilósan kezdte a mozgást tanulni, hanem 10 kilósan, nem létező izmokkal, az idegrendszere sem azokkal a tapasztalatokkal volt 'felszerelve', mint más kisgyereké. Az első alkalommal az én kisfiam, aki még gurulni sem tudott, Móni kezei között úgy mozdult, hogy csak ámultam.

Az órák az elmúlt 2 évben ugyanúgy folynak, ahogy az elején. Precíz, szakértő mozdulatok, lelkiismeretesen végigdolgozott 50 perc. És nem mellesleg jól érezzük ott magunkat. Máté is, én is. Máté az első pillanattól kedveli Mónit, és emellett tudja, hogy nincs mese, dolgozni kell :) Móni ráadásul az anyukákat is jól kezeli. Ráérez hangulatokra, tudja, mikor mit kell mondani :)

Örülünk annak is, hogy Ági is csatlakozott Mónihoz. Hihetetlenül lelkes és lelkiismeretes. És fantasztikusan egészíti ki Móni terápiáját. Amikor ő először dolgozott együtt Mátéval, megint csak ámultam :)

Heti 5x járunk ide. Hihetetlenül jó és megnyugtató érzés, hogy Máté mozgásterápiája eredményesen halad. Jó kezekben van a fiam :).Ha gyermekednek szüksége van fejlesztésre, akkor ne habozz csatlakozni ehhez a csapathoz! (amíg meg nem előz valaki).