Üdvözlünk az Azur weboldalán

Nyitvatartásunk: H-P 08:00-tól 19:00-ig Bejelentkezés : +36-30-501-5401

Blog

Az Azur Gyógytorna és Mozgáscentrum cikkei, blogbejegyzései

Kinesio-taping technika

Kinesio-taping technika

A kineziológiai tapasz egy hossz irányba rugalmas szalag, mely a bőrre megfelelően felhelyezve fejti ki hatását. A technika a mozgásszervrendszeri problémák kezelésének kiegészítésként alkalmazható terápia. A tape alkalmas lehet mind az ízületek stabilizálására, az ízületi funkciók támogatására, a mozgásterjedelem növelésére, a fájdalom csökkentésére is.

A tape megfelelő ragasztási technikával a bőrben lévő receptorok folyamatos, több napon át tartó ingerlésével a szervezet öngyógyító folyamatát erősíti. Keringési probléma, sérülésből adódó duzzanat esetén fokozza a nyirokkeringést, ezzel gyorsítja a gyógyulást. Alkalmas a gyengült izom működésének támogatására, akár az izom akár az ideg sérülése esetén. Felhelyezhető az instabilitás megtámasztásához vagy nagyobb fizikai megterhelés esetén megelőző stabilizálásra. A technika alkalmas akut fájdalom és a heg kezelésére is.

Kiegészítő terápiaként mindig torna, fizioterápia vagy egyéb kezelési módszer végén, az elért eredmény segítésére, támogatására ragasztjuk fel. A szalag segíti a mozgást, de rosszul felhelyezve akadályozhatja az izmok működését, fájdalmassá teheti azokat, így a boltban megvásárolható termékeket kizárólag szakember segítségével használja.

alt

A tapasz általában 3-5 napig marad fenn, ennyi idő alatt kifejti hatását, szükség esetén ismételjük a ragasztást. A jól felhelyezett Tape jótékony hatása szinte azonnal érezhető, mely a terápia előre haladtával, a probléma valódi okának megoldásával elhagyhatóvá válik.